Eνα «στοπ» προς την τρόικα για νέα μέτρα επιχείρησε να «αναρτήσει» χθες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αποκλείοντας περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων.
Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στη Συνάντηση Νέων Επιχειρηματιών, ανέπτυξε το σχέδιό του για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά ......
«γυρνώντας» στο ασφυκτικό πλαίσιο του μνημονίου, «υπενθύμισε» τα εμπόδια που τίθενται λόγω της οικονομικής συγκυρίας, υπογράμμισε τα «ναι» και τα «όχι» της κυβέρνησης και δεσμεύτηκε για την ίαση του «μεγάλου ασθενoύς», του δημόσιου τομέα.
Ετσι χθες, ο πρωθυπουργός έστειλε μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας. Καταρχάς είπε ένα «μέχρις εδώ» προς την τρόικα τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο,τι και να γίνει, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- έχουμε δεσμευτεί. Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, γιατί είναι θέμα επιβίωσης της χώρας, αλλά μέχρι εκεί!».
Και επεσήμανε εν συνεχεία: «Ολοι, μέσα και έξω από την Ελλάδα, πρέπει να καταλάβουν ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς. Και αυτές οι θυσίες, μαζί με τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, αυτές που πραγματοποιούμε, είναι που εγγυώνται την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Την οριστική έξοδο από την παρακμή και την υπανάπτυξη».
Πού πέφτει το βάρος για τη συγκέντρωση εσόδων; Οπως υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου σε δύο τομείς. Πρώτον στις πολιτικές που μειώνουν τη σπατάλη στο Δημόσιο. Και δεύτερον, στη φοροδιαφυγή - «σε όσους εξακολουθούν να κρύβουν εισοδήματα και να παρασιτούν σε βάρος της χώρας και των πολιτών».
Ο Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου Ανάπτυξης που πήρε την πρωτοβουλία για ανοιχτό διάλογο με τους νέους επιχειρηματίες διοργανώνοντας μια πρωτοποριακή εκδήλωση. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδης είχε προσκαλέσει 100 νέους και καινοτόμους επιχειρηματίες ή που ξεκινούν ή θέλουν να ξεκινήσουν να επιχειρούν, με στόχο να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ευκαιρίες και να ενημερωθούν για τις προθέσεις της κυβέρνησης μέσα από τα αναπτυξιακά της εργαλεία.
Ήταν μια ζωντανή διαδικασία, με ανοιχτό διάλογο - 3 ωρών - και το λόγο είχαν οι νέοι. Ο κ. Παπανδρέου άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις των επιχειρηματιών και κρατούσε σημειώσεις στο λαπτοπ του. Η εικόνα ήταν πρωτοφανής για έναν πρωθυπουργό και γιαυτό εισέπραξε πληθώρα κολακευτικών σχολίων. Στόχος είναι μετά την συνάντηση να υπάρξει συνεχής επαφή και δικτύωση με όλους, με στόχο να δημιουργηθεί ένα κίνημα νέων που θέλουν να επιχειρήσουν και να καινοτομήσουν.
Απευθυνόμενος στους νέους επιχειρηματίες ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να πάρουν ρίσκα, δείχνοντας ότι γνωρίζει τους περιορισμούς της συγκυρίας. Και όπως ο ίδιος πρόσθεσε: «Και προσωπικά, το παίρνω το ρίσκο, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, αλλά όχι να ρισκάρει η Ελλάδα»...
Πηγή: Έθνος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου