Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Εστιατόρια με την "κουζίνα της μαμάς"

Καλά νουντλς και σπέσιαλ σούσι ξέρεις πού θα φας. Καλό γιουβαραλάκι και γεμιστά κολοκυθάκια όμως;

Παπουτσάκια, κοκκινιστό μοσχαράκι και σμυρναίικα σουτζουκάκια just like home sweet home. Ναι, αυτή τη σεζόν η κουζίνα της μαμάς επιστρέφει με χίλια(και μας αρέσει πολύ). Διάλεξε κουζίνα - εμείς σού προτείνουμε τις δικές μας σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, συμπλήρωσε κι εσύ (με σχόλιο στο κάτω μέρος της σελίδας) την αγαπημένη σου!

Προκομμένες: Στην καρδιά της Γλυφάδας μόνο για μεσημεριανά. Το σουξέ της χρονιάς, μόνιμα γεμάτο με ανθρώπους από όλο το άστυ και τον νεαρό Θάνο Βλαχόπουλο να κάνει θαύματα στις κατσαρόλες του. Γιουβαρλάκια, ρεβιθάδα, κόκορας με χωριάτικες χυλοπίτες, παστίτσιο, γεμιστά και σούπερ μοσχαράκι μανέστρα στο πήλινο (Άλσους 7, Γλυφάδα, τηλ. 210 8985.996)

Κίτσουλας: η αποθέωση του μαγέρικου. Με ιστορία χρόνων, όπου δίπλα στους συνταξιούχους τρώνε τα μεγαλοστελέχη και σπέσιαλ πιάτα(κεφτεδάκια, πίτες με χειροποίητο φύλλο, γεμιστά κολοκυθάκια, φρικασέ) που έχουν φτιάξει σχολή(Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6814.798)

Οικονόμου: κλασικά εικονογραφημένα στα Πετράλωνα. Από τα τραπέζια του έχουν περάσει όλοι και οι κατσαρόλες του έχουν ταΐσει φοιτητές μέχρι ιντελεκτουέλ. Φανατικά για στιφάδο, αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, κοκκινιστά και λαδερά(Τρώων 41 και Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3467.555)

Βλάσσης: αστικό story (από την εποχή που βρίσκονταν ακόμα στην Παστέρ) με νέα διεύθυνση στον πεζόδρομο απέναντι από το πρώην Holiday Inn που συγκεντρώνει κάθε μεσημέρι τα πλήθη για μαγειρευτά(λαχανοντολμάδες, γεμιστά) και φρέσκα ψαράκια στο τηγάνι(Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, τηλ. 210 7256.335)
Θαλασσινός: ταβερνάκι μάλαμα από εκείνα που σε στέλνουν στα παιδικά σου χρόνια. Ωραίος κόσμος και εγχώριο σελέμπριτι που το ανακάλυψε πρόσφατα μετά το Μίλα μου βρώμικα. Τα θαλασσινά έχουν πρώτη θέση (τηγανητός γαύρος, χταπόδι ψητό, καλαμαράκια, μαριδοπιτάκια) αλλά δεν λείπουν και οι κατσαρόλες(λαχανοντολμάδες με θαλασσινά). Σήμα κατατεθέν η τοιχογραφία με το σπέσιαλ πλακάκι(Ηρακλέους και Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, τηλ. 210 9404.518)

Αυλή του Κούβελου: οld fashion αλλά με τον Ηλία Μπαξάνη στο τιμόνι που μαγειρεύει ελληνικά. Χαλικάκι στην αυλή, ψάθινες καρέκλες, ντεκόρ γειτονιάς και ωραία κουζίνα. Κοκοράκι, μαρουντολμάδες, κεφτέδες χιουνκιάρ μπεγιεντί, ροσμπίφ με χοντρό μακαρόνι και φέτος δυο σούπες καθημερινά(Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ. 210 9221.183)

Ροζαλία: εξαρχειώτικη διάθεση σε φοιτητικό στέκι όπου οι κατσαρόλες φεύγουν με τα χίλια. Το μεσημέρι γίνεται το αδιαχώρητο ενώ στα συν και ωραίο χύμα κρασί(Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, τηλ. 210 3302.933)

Ψωμί και αλάτι: περσινή άφιξη στα Βόρεια Προάστια με τον Γιάννη Λουκάκο στις κουζίνες που φέτος δηλώνει Μaster Chef και αναμένεται κοσμοσυρροή. Με υψηλό γαστρονομικό παρελθόν παίζει στα δάχτυλα όλα τα νεωτερίστικα: ντολμάδες με πλιγούρι, φάβα με τηγανητή κάπαρη, ραβιόλες με κουνέλι, συκώτι μοσχαρίσιο με μπαλσάμικο, πουρέ γλυκοπατάτας και έξτρα λουκουμάδες(πλ. Ελευθερωτών, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6848.178)

Τirbouson: πιο απομακρυσμένο από τα πλήθη του γκαζοχωρίου, με τις γραμμές του τρένου μπροστά που δίνουν την αίσθηση ταξιδιού. Τα παιδιά το χαίρονται δεόντως και η περιοχή τείνει να αναδειχτεί σε hot spot με το νεότατο μπαράκι CV δίπλα για κοκτέιλ after. Ντολμαδάκια της Δέσποινας γλύκισμα, μοσχαράκι κατσαρόλας με μέλι, μπούκοβο και πιπεριές Φλώρινας, σαντορινιά φάβα και εκλεκτές ετικέτες κρασιού(Κωνσταντινουπόλεως 104, Κεραμεικός, τηλ. 210 3410.107). Σημ. το καλύτερο για το τέλος: στις περισσότερες περιπτώσεις ο λογαριασμός δεν ξεπερνά 10-15€ και κάνουν και delivery at home!

Μαμίσιο: Εντυπωσιακός ο χώρος και ο κατάλογος των προσφερομένων φαγητών μεγάλος και πλούσιος. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, γεύσεις από χοιρινό, γεύσεις μοσχαριού, φαγητά γάστρας, σαλάτες ζυμαρικά, της ώρας θαλασσινά, όσπρια. Για επιδόρπιο cheesecake και προφιτερόλ!! Ένα κοσμικό Μαγέρικο από αυτά που λείπουν από τις δήθεν επιλογές μας. Διαθέτει και Delivery και πιάτα ημέρας. (Βαλαωρίτου 19 & Εγνατίας (εντ.στοάς 2ος όροφος) 26, 54625, Θεσσαλονίκη).

Εσπερίδες: Το στέκι όσων συνδυάζουν το ξενύχτι με την πολυτέλεια. Σούπες και μια μεγάλη ποικιλία μαγειρευτών που θα τη ζήλευε και το καλύτερο εστιατόριο. Στη διακόσμηση κυριαρχεί το κόκκινο και οι εντυπωσιακοί γιγάντιοι καθρέφτες. Θα ακούσετε κλασικές μπαλάντες, ιδανικές για να χαλαρώσετε μετά από ένα τρελό γλέντι. (Σοφούλη 36, 2310 425655, Θεσσαλονίκη).

Γιαννούλα: Από τις φθηνότερες φοιτητικές ταβέρνες –κουτούκια της πόλης, με καλό φαγητό και καλό χύμα κόκκινο κρασί . Φοβερά κεφτεδάκια. Διαλέξτε τραγούδια από το juke box που παίζει χωρίς χρήματα. (Κασσάνδρου 50, Θεσσαλονίκη, τηλ.2310263928).

Πηγή: MensLounge

Δεν υπάρχουν σχόλια: